VORE HOFTER OG PSOASMUSKEL ER VIGTIGE

VI BRINGER VED DEN RETTE FYSISKE PÅVIRKNING HELE KROPPEN I EN BEDRE BALANCE

 

En balance der omfavner den fysiske del, bl.a. hormonsystemet, som er styrende for den rette hormonelle balance ifb. med bl.a. stress, pms, fertilitetsproblemer og hedeture.

Du kommer rigtig langt med en fysisk påvirkning af kroppen frem for indtag af syntetisk fremstillede stoffer. (En kombination kan selvfølgelig i nogle situationer være en rigtig god løsning.) En fysisk påvirkning i form af yoga, zoneterapi, akupunktur m.v. hvor du stimulerer kroppens meridianbaner er naturlige behandlingsmetoder. YIN yoga kan noget helt særligt, når vi er i stillingerne i flere minutter. LÆS MERE OM YIN-YOGA HER

– HORMONERNE PÅVIRKER KROP, TANKER & FØLELSER


– KROP, TANKER & FØLELSERS PÅVIRKER HORMONERNE

Hofterne er et vigtigt område på kvindekroppen, særligt når vi bliver 45+. Rigtig mange kvinder oplever uforklarlige smerter som kan strække sig over en periode på 1-1,5 år. Ved at bevæge hofterne, særligt på måder der ikke sker naturligt i hverdagen, kan du forebygge og mindske disse smerter. Det siges, at området omkring hofterne gemmer på gamle traumer og dårlige oplevelser, særligt dem der ikke er bearbejdet. Man har ubevidste spændinger som frigøres, når vi strækker psoas-musklen. 

Psoas-musklen er en af kroppens vigtigste muskler. Den ligger indvendig i hofteskålen og hæfter på de nederste ryghvirvler og den øverste del af lårbensknogle. Vi bruger den når vi rejser/sætter os, går, løber, cykler. svømmer. Dvs. den trækkes sammen 1000-vis af gange om dagen. Ved “normal” bevægelse i hverdagen bliver denne muskel ikke strukket ud. Så at have fokus på de lange dybe yin yoga stræk kan gøre en stor forskel.

Hofterne, et område på kroppen, som giver os vore kvindelige former. Smalle, brede, dybe – vi er ens, men alligevel så forskellige. ENS, fordi vore knogler grundlæggende er sat sammen på samme måde. Dog er knoglerne meget UENS. Det gør også at vore kroppe rent fysisk kan noget forskelligt. Det jeg kan, kan du måske ikke. Det du kan, kan naboen måske ikke. Udelukkende ud fra vores knoglers sammensætning, størrelse, højde, dybde, bredde. Dertil kommer den polstring vi opbygger udenpå. Depoter af fedt, som sætter sig forskelligt på kroppen fra kvinde til kvinde. Mængden af fedtdepoter giver os mere eller mindre bevægelsesfrihed. Ikke kun omkring hofterne, men selvfølgelig også resten af kroppen.

Når vi laver yoga er vores udgangspunkt forskelligt i forhold til hvordan kroppen tidligere har været brugt. Har kroppen været brugt meget ensidigt eller meget lidt i en periode kan udgangspunktet være, at man næsten ikke skal bevæge sige ind i en stilling før man møder modstand. Omvendt, hvis du har lavet yoga i længere tid, vil du sikkert kunne mærke at du er blevet mere smidig og stærk. Dette afhænger af hvilken yogastil du har lavet.

Uanset om du er begynder eller øvet. Det er lige der, hvor kroppen giver dig lidt modstand, der er DIT udgangspunkt. Lige her får du noget ud af, at være i stillingen.? Så det er IKKE væsenligt at komme langt ind i en stilling.

For alt i verden er det slet IKKE en konkurrence – heller ikke med dig selv.

HUSK dette – og lav yoga med en stor portion accept og måske også en vis lettelse. At det DU GØR, det DU KAN – er GODT NOK. ❤️

Når jeg guider dig i en yogastilling viser jeg altid forskellige varianter – fordi vores kroppe er forskellige – og vores udgangspunkt er forskelligt.

Kærligst Sanna

 

Har du lyst til at prøve min yoga, er der GRATIS yogavideoer HER