24/7-20

MEDITATION

 

Sådan kommer du i gang

 

Vi vil i dette indlæg hjælpe dig i gang med at meditere. Du får også et indblik i hvad meditationen kan gøre for dig.

 

Jeg har erfaring med rigtig mange af de fordele der er ved at meditere. Nogle af dem får du her:

 • Du lærer at slappe af i både kroppen og sindet (ro for tankemylder)
 • Du lærer at være mere til stede og nærværende i det du gør.
 • Du lærer dig selv meget bedre at kende.
 • Du bliver meget bedre til at mærke efter og træffe bevidste valg.
 • Du opnår at blive meget mere robust i forhold til udefrakommende udfordringer, som du ikke selv vælger.
 • Du bliver meget mere bevidst om hvordan krop, sind og dit åndedræt hænger sammen.
 • Dæmper symtomer på bl.a. stress, angst og depression.
 • Få overskud og mere energi.
 • Få en hel nattesøvn
 • Slippe spændinger i kroppen

 

At meditere med fokus på åndedrættet, som jeg gør i videoen (se længere nede), er en af flere muligheder for at meditere.

Jeg foretrækker denne, fordi du har åndedrættet med dig hele tiden. Det er et fantastisk ANKER at have og kunne holde fast i, hvis det hele bliver lidt hektisk og du har brug for at finde roen. Når du har lært denne teknik, kan du hvor som helst og når som helst kigge indad, trække vejret roligt og fokusere på åndedrættet. Også selvom der er støj, larm og uro omkring dig. Og selv når livet udfordrer dig fra den værste side.

Sammenlign det med at sidde på havets bund hvor der er fuldstændig RO.

Kigger du op til havets overflade 15-20 m over dig, vil du se orkanen rase.

ROEN er inde i dig og du kan selv finde den frem. Til hver en tid …

 

 

 

I meditationen får du bl.a. hjælp til at stoppe tankemylderet og opnå en DYB RO i krop og sind.

Hvis du tænker, det ikke er noget for dig, så forstår jeg det virkelig godt.

Det, og meget mere, tænkte jeg også selv, inden jeg begyndte.

Jeg vil anbefale du giver det en chance, særligt hvis du virkelig har brug for meget mere RO I KROP OG SIND.


I januar 2016 blev meditationen en fast ingrediens i min hverdag. Yogaen havde været det længe. Jeg havde længe været udfordret i mit liv med flere sygemeldinger pga. stress.

Da jeg hørte om meditation første gang, troede jeg det var noget med at sidde i en underlig stilling og sige nogle underlige lyde. Det er det slet ikke. Der er slet IKKE noget hokus pokus i at meditere. Det kan være, det er nyt for dig og derfor anderledes, end noget du har prøvet før.

For at få fuldt udbytte af det anbefaler jeg, at du øver dig dagligt i en periode. Du får det allerbedste udbytte ved at integrere det som et fast punkt hver dag.

 

Brug gerne en påmindelse eller aftale i din telefon.

Du kan sidde hvor som helst, blot sørg for at du sidder med en rank ryg. Du kan sidde uden støtte i ryggen, eller med støtte hvis det er mere behageligt. Hvis du sidder på en stol eller lignende, så sørg for at fødderne har god kontakt med underlaget. (Se billeder med illustration)

 

    

 

 • Meditationen laves 2 gange dagligt den første uge, for at opnå en god virkning.
 • Hav gerne øjnene lukkede, særligt i de første uger.
 • I begyndelsen er det også nemmest, hvis du kan finde et sted med ro og ingen forstyrrelser.
 • Når vi mediterer med fokus på åndedrættet, som vi gør her i videoen, handler det om at have sin fulde opmærksomhed på én ting – åndedrættet.
 • Du skal undgå at dømme eller vurdere, det du oplever. Du skal bare VÆRE i det, samt  IAGTTAGE OG OPLEVE, hvad der sker inde i dig.
 • Prøv at have din fulde opmærksomhed/fokus på dit åndedræt. Det kan være svært at fastholde opmærksomheden. Tankerne kommer ofte til at tage over. Når det sker, flytter du blot opmærksomheden tilbage til dit åndedræt. Det sker sikkert mange gange undervejs, men det gør slet ikke noget. Det handler blot om gentagne gange, at flytte opmærksomheden tilbage til åndedrættet, hvis du opdager, at du har været fanget af en tankestrøm nogen tid.
 • Du gør slet ikke noget forkert, selvom tankerne afbryder din opmærksomhed. Det er helt naturligt.

 

(Se video her) 

 

Når du har prøvet at meditere sammen med mig (i videoen) nogle gange, kan du sikkert gøre det alene uden brug af videoen.

Brug evt. din mobiltelefon til at tage tid. For at opnå en god praksis og en god effekt, bør du gøre det dagligt.

Øg tiden med 5 min. hver uge. (uge 1 -15 min. dgl., uge 2 – 20 min. dgl., uge 3 – 25 min. dgl. o.s.v., til du er oppe på 40-45 min. om dagen).

At have en daglig praksis giver en RIGTIG GOD effekt. Du vil mærke en større ro, større overskud, være mere afslappet, sove bedre o.m.a.

 

HUSK dog på, at det er noget der skal øves og praktiseres dagligt. Du skal være klar til at gøre en indsats. Uden indsats kommer intet resultat.

Citat: Hvis du gør det du plejer at gøre, får du samme resultat som du plejer at få.

Lav eventuelt en aftale med dig selv i din kalender, så du husker at gøre det.

En aftale med dig selv der står i kalenderen ER LIGE SÅ VIGTIG SOM ANDRE AFTALER I KALENDEREN. 

Inddrag gerne familien, så der skabes tid KUN TIL DIG. Det fortjener du.

 

 

Jeg mediterer selv hver dag mellem 30-45 min. Jeg gør det om morgenen. (Eksperimentér gerne med hvornår på dagen, det passer bedst for dig.)

Meditationen giver mig en god start på dagen, megen mere ro og overskud hele dagen igennem. Når jeg mediterer giver jeg hjernen en pause. Det er ikke altid, den holder pause om natten når jeg sover.

Som jeg fortalte tidligere, har jeg selv været udfordret i dagligdagen, og er det stadig ind imellem, hvis jeg ikke passer på. Nogle af mine udfordringer er for mange tanker der kører rundt i hovedet, dårlig eller manglende nattesøvn, uro og rastløshed i kroppen samt smerter i hovedet og nakke/skuldre. Derfor mediterer jeg også nogen gange 5-10 minutter i løbet af dagen. Det gør jeg hvis jeg bliver særlig udfordret og symptomerne kommer snigende.

 

Sanna meditation

 

Citat: “Not everyone will understand your journey. That´s okay. You´re here to live your life, not to make everyone understand.”

Sanna

Kærligst Sanna