CHOKO-MUFFINS

(glutenfri)

Maj 2023

 

Jeg har prøvet adskillige forskellige opskrifter på muffins. Disse laves i en blender eller foodprocessor.

Jeg er nået frem til denne skønne kombination. Den giver luftige, svampede choko-muffins, der kun bliver bedre efter en tur i fryseren.

Mel er erstattet, så du til gengæld får protein uden gluten. 

OPSKRIFT:

1 ds. Kidney bønner, skylles og sies

250 gram dadler (uden sten)

1 dl. kokosmel

1,25 dl. kakao

5 æg

1 dl. rapsolie

100-150 gr. hakkede mandler, nødder eller mørk chokolade (kan udelades)

fortsættes…

 

 

1. Start med at hakke nødder, mandler og/eller mørk chokolade. Tages op igen.

2. Skil æggehvider og æggeblommer.

3. Hak kidneybønner, dadler, æggeblommer, olie og kakao i en foodprocessor eller blender.

4. Pisk æggehviderne stive i en skål for sig.

5. Vend kokosmel og hakkede nødder i den blendede masse.

6. Vend forsigtigt det hele sammen med æggehviderne.

7. Fordel i 15-16 muffinsforme.

8. Bag ved 180 grader varmluft i 14-18 min.

GOD FORNØJELSE

 

Kærligst Sannasmile